Van timmerman tot projectleider

Het is alweer bijna 25 jaar geleden dat Marcel als timmerman in de bouw begon. De tijd vliegt, inmiddels is Marcel alweer ruim 10 jaar werkzaam bij Mainstaete. Eerst in de functie van allround timmerman en sinds 1,5 jaar is Marcel als projectleider onderdeel van het team ‘kleine projecten’, een mooie carrièrestap.
 
Van timmerman tot projectleider
“1,5 jaar geleden maakte ik de stap van allround timmerman naar projectleider. In deze rol ben ik onderdeel van het team kleine projecten (projecten tot € 100.000,-). Hierdoor heb ik veel contact met collega’s van de andere vestigingen. We hebben korte lijnen. Als we ergens tegenaan lopen, dan kunnen we bij elkaar terecht. Dat is fijn. Eens per maand hebben we teamoverleg en zitten we met elkaar rond de tafel. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook een uitstekende manier om elkaar goed te leren kennen. 
 
Toen ik op kantoor kwam werken, was de computer wel een ‘dingetje’. Gelukkig ben ik hier goed in begeleid en inmiddels weet ik mijn weg prima te vinden in Alert. Verder is mijn functie erg afwisselend. Zo doe ik een opname of bestel ik materiaal, en zo rij ik langs projecten om de voortgang te bewaken. Naast de projectopnames voer ik voor onze VCA**-certificering ook werkplekinspecties uit. Hele dagen op kantoor zitten, is niets voor mij. De mix van binnen-buiten maakt het leuk en afwisselend.”

Passie voor uitdagingen
Ik krijg energie van uitdagingen. Iets van niets tot iets maken. Daar word ik enthousiast van. Maar ook van het helpen van de collega’s buiten. Mijn ervaring die ik als timmerman heb opgedaan, komt dan goed van pas. De samenwerking met collega’s is fijn. We kunnen altijd bij elkaar terecht. Kom je er niet uit, dan helpen we elkaar. De sfeer is gezellig.

Een breed werkgebied
“Ik werk vanuit de vestiging Breda, maar mijn werkregio is best groot: van Brabant tot Amsterdam en Rotterdam. Dat komt omdat ik onder andere het vaste aanspreekpunt ben van Grouwels Vastgoed, een landelijk opererende opdrachtgever. Daarnaast begeleid ik ook projecten voor onder andere CBRE, MVGM, Colliers, Kristal Real Estate en soms Polygon.”

Toekomst binnen Mainstaete
“Omdat ik pas 1,5 jaar als projectleider aan het werk ben, wil ik eerst meer ervaring in deze functie opdoen. Als ik dit goed onder de knie heb, wil ik graag doorgroeien naar ‘uitvoerder grote projecten’. Gelukkig biedt Mainstaete mooie kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Dus dit is wel mijn doel.”